Početna        
O nama
   
Statut
Pristupnica
Dešavanja
Izdanja
 
 

 Pred nama je 17. Kongres oftalmologa Srbije na kome ćemo se truditi da opravdamo visok renome kongresa koje smo ranije organizovali, a sve sa ciljem da Vama bude i lep i koristan kongres. Kako i dalje smatramo da je najbolji način da naši oftalmolozi budu upoznati sa najnovijim svetskim trendovima u oftalmologiji, odlučili smo da u Srbiju dovedemo neke od najpoznatijih inostranih stručnjaka koji će nam kroz predavanja ali i kroz diskusuju u časovima relaksacije tokom kongresa preneti svoja iskustva. Tako će na ovom kongresu biti ubedljivo najviše stranih gostiju, do sada je potvrdilo svoja predavanja njih dvadeset, iz 16 zemalja.

Ove godine će zemlja sa kojom ćemo održati zajednički simpozijum biti Švajcarska, zemlja sa veoma razvijenom oftalmologijom, jedna od vodećih u Evropi. Biće ponovo i hirurgije uživo jer je to uvek atraktivno ali i korisno svim našim oftalmolozima, naročito hirurzima.

Veoma nam je važno da ponovo organizujemo u okviru našeg kongresa i simpozijum medicinskih sestara, tehničara, naših najbližih saradnika, i da analiziramo zajedničke svakodnevne probleme, a sve u cilju napretka Srpske oftalmologije. Novina na ovom kongresu će biti i simpozijum u organizaciji mladih oftalmologa, na kome će oni predstaviti svoj rad, a znajući ih sigurni smo da će biti na visokom stručnom nivou.

Naravno da će puno prostora biti posvećeno i našim stručno-naučnim radovima, jer je to slika trenutnog stanja u oftalmologiji u Srbiji i svrha organizovanja ovakvih nacionalnih kongresa.

Prof. dr Ivan Stefanović, Predsednik Organizacionog odbora 
Prof. dr Dragan Veselinović, Predsednik Udruženja oftalmologa Srbije

 

Promocija knjige „Neuritis vidnog živca“

Autori: Prof. dr Dragan Veselinović, dr Aleksandar Veselinović i dr Marija Cvetanović

U Nišu je 25.12.2015.g. održana promocija knjige „Neuritis vidnog živca“ u anfiteatru Hotela „Tami residence“. U sklopu promocije knjige autora prof. dr Dragana Veselinovića, dr Alerksanadra Veselinovića i dr Marije Cvetanović održan je i stručni sastanak u organizaciji SLD-a podružnice Niš, posvećen dijagnostici edema optičkog diska. Predavači na ovom simpozijumu bili su autori knjige i prof. dr Ivan Stefanović sa Klinike za očne bolesti KCS Beograd. Stručnom sastanku i promociji knjige prisustvovalo je 120 oftalmologa iz regiona.

Recenzenti monografije bili su prof. dr Ivan Stefanović, prof. dr Gordana Zlatanović i doc.. dr Vesna Jakšić. U prilogu slede uzvodi iz recenzija.

opširnije

 

16. Kongres oftalmologa Srbije

XVI Kongres oftalmologa Srbije sa međunarodnim učešćem održan je u Subotici od 24. do 27. septembra 2015. godine.

Kongres je održan pod pokroviteljstvom i u organizaciji Udruženja oftalmologa Srbije a domaćin je, ovoga puta, bila Klinika za očne bolesti „Prof. dr Ivan Stanković“, KBC Zvezdara u Beogradu.

Ukupno je učestvovalo 526 kolega a sa izlagačima, bilo je oko 600 učesnika. Ukupno je bilo 17 renomiranih predavača po pozivu i to iz Belgije, Engleske, Grčke, Makedonije, Nemačke, Slovenije, Republike Srpske, Rusije

opširnije

AMERIČKA OFTALMOLOŠKA AKADEMIJA-KAKO UČITI DA BUDEMO BOLJI I SEBI I PACIJENTIMA
Vesna Jakšić

opširnije

15. kongres oftalmologa Srbije

Poštovane koleginice i kolege,

Zadovoljstvo mi je da Vas pozovem na 15. Kongres Udruženja oftalmologa Srbije sa međunarodnim učešćem, koji će se održati od 19. do 21. septembra 2014. godine u Hotelu  Park u Novom Sadu.

U okviru Kongresa planirane su usmene i poster prezentacije, predavanja gostiju iz inostranstva i stručni kursevi iz svih oblasti oftalmologije.

U cilju unapređenja našeg profesionalnog rada, kao i radi našeg boljeg međusobnog upoznavanja i širenja saradnje, u interesu naših pacijenata, očekujemo Vas u Novom Sadu.

opširnije

Internacionalni simpozijum-Cornea-Klinika Miloš

U petak 11. aprila 2014. godine u Hyatt Regency Hotelu, u Beogradu, pod pokroviteljstvom Europaen Society of Cornea and Ocular Surface Disease (EUCORNEA), South-East European Ophthalmological Society (SEEOS) i Udruženja oftalmologa Srbije (UOS) održan je Medjunarodni simpozijum – Savremeno o bolestima rožnjače

Organizator simpozijuma bila je Specijalna bolnica za oftalmologiju “Klinika Miloš” iz Beograda.

opširnije

Svetski kongres oftalmologa u Tokiju 2014. godine

U Tokiju je od 2. do 6. aprila održan Svetski kongres oftalmologa. Na Kongresu je bilo prisutno oko 18 000 oftalmologa iz 129 zemalja sveta. Ukupno je saopšteno 582 usmenih prezentacija i 2000 postera.

opširnije

"AKTUELNO U OFTALMOLOGIJI-2014"


Dana 22.03.2014. godine u hotelu Metropol u Beogradu održan je tradicionalni godišnji kurs kontinuirane medicinske edukacije u organizaciji Klinike za očne bolesti “Prof. dr Ivan Stanković“, a pod pokroviteljstvom Udruženja oftalmologa Srbije. Ovom skupu prisustvovalo je više od sedam stotina oftalmologa iz zemlje i regiona, među kojima su bili i gosti iz Rumunije, Mađarske i drugih zemalja.

opširnije

14. kongres oftalmologa Srbije

14. kongres oftalmologa Srbije održan je od 15. do 18. septembra 2013. god. u prelepom ambijentu Zlatibora u hotelu “Mona”.

 Nastavljajući tradiciju uspešno organizovanih kongresa, i ove godine akcenat je stavljen na inovacije i znanja. Osnovni zadatak pozvanih eminentnih predavača iz inostranstva, kao i naših eksperata, bio je da se kroz izlaganja a naročito diskusiju upoznamo sa najnovijim stanovištima i dostignućima u svetskoj oftalmologiji. Teme na Kongresu podeljene su u sledeće oblasti: medikamentozna retina, hirurška retina, glaukom, bolesti rožnjače, katarakte, refraktivna hirurgija, neurooftalmologija, trauma oka i pedijatrijska oftalmologija.

  opširnije

 

 
 
 
 
 
 

 


Udruženje oftalmologa Srbije, Dimitrija Tucovića 161, 11000 Beograd, Srbija

kontakt: bul. dr Zorana Đinđića 50, 18000 Niš

Теl. i fax: +381-(0)18 45 36 456

 e-mail: uos@ophthalmology.rs