Početna        
O nama
   
Statut
Pristupnica
Dešavanja
Izdanja
 
 

 

XVI Kongres oftalmologa Srbije

 C:\Users\Dragan\Downloads\DAV_1327.JPG

 

 XVI Kongres oftalmologa Srbije sa međunarodnim učešćem održan je uSubotici od 24. do 27. septembra 2015. godine. Kongres je održan pod pokroviteljstvom i u organizaciji Udruženja oftalmologa Srbije a domaćin je, ovoga puta, bila Klinika za očne bolesti „Prof. dr Ivan Stanković“, KBC Zvezdara u Beogradu. Ukupno je učestvovalo 526 kolega a sa izlagačima, bilo je oko 600 učesnika. Ukupno je bilo 17 renomiranih predavača po pozivu i to iz Belgije, Engleske, Grčke, Makedonije, Nemačke, Slovenije, Republike Srpske, Rusije...

 

 

Prvog dana Kongresa ,poprvi put, održana je Akademija ESCRS, na kojoj su najpoznatija evropska imena iz oblasti hirurgije katarakte, održalan iz zanimljivih I korisnih predavanja. Kongres je bio koncipiran po modelu kurseva gde su demonstrirane kliničke veštine, zatim simpozijuma gde su renomirani profesori iz Srbije I inostranstva održali revijalna predavanja, inakraju, kao usmene i poster prezentacije gde su kolege iz nosile rezultate svog naučnog istručnog rada.

 

C:\Users\Dragan\Downloads\DAV_0172.JPG

C:\Users\Dragan\Downloads\DAV_0177 (1).JPG

 

Sem toga, na Kongresu je održana prezentacija udžbenika Oftalmologije i Praktikuma oftalmologije za studente medicine kao i prezentacija knjiga iz bogatog izdavačkog opusa profesora Miloša Jovanovića. Na zadovoljstvo učesnika, odlučeno je da se Nagrada za životno delo dodeli Prof. dr Dobrosavu Cvetkoviću za dragoceni neprocenjiv doprinos srpskoj oftalmologiji. U posebnoj sesiji, mladi oftalmolozi su razmenili iskustva i informacije o mogućnostima boljeg usavršavanja.

Ostaje utisak da je XVI Kongres oftalmologa Srbije sa međunarodnim učešćem u stručnom smislu bio veoma interesantan, visokoposećen, sa potpuno ispunjenim rasporedom i stručnim programom koji se paralelno odvijao u dve sale. Bez lažne skromnosti, smatramo da je bio i dobro organizovan. Do sledećeg Kongresa i druženja!

 

Doc dr M Stamenković,

Predsednik Organizacionog odbora Kongresa

 

 
 
 
 
 
 

 

Udruženje oftalmologa Srbije, Dimitrija Tucovića 161, 11000 Beograd, Srbija

kontakt: bul. dr Zorana Đinđića 50, 18000 Niš

Теl. i fax: +381-(0)18 45 36 456

 e-mail: uos@ophthalmology.rs